Kontakt Modul

Funktion

Kontakt modulet, gør det muligt for dine besøgende at sende dig en email direkte fra siden.

Det består af to scripts, der skal have hvert deres menupunkt:

  1. Et script der viser formen som den besøgende skal udfylde - denne side vises også, hvis der er fejl eller emailen ikke kan sendes, sammen med information om, hvad der evt. kan være galt.
  2. Et script der viser en tak side, når afsendelsen lykkes.

Der er fire felter, der alle skal udfyldes; Navn, email, emne og selve meddelelsen.
Den besøgende vil få en kopi af emailen - men har dog mulighed for at vælge ikke at få denne kopi.

Du kan se og evt. prøve formen og funktionaliteten på kontakt siden på dette site.

Teknik

Når kontaktformen vises, vil den altid vælge det første felt, og når et felt vælges, vil den eksisterende tekst i det blive markeret. Dette gør det nemmere for den besøgende at udfylde formen.

Er der fejl i udfyldningen, så der ikke kan sendes mail, vises formen igen, med de data der blev indtastet, og med det felt der er fejl i valgt, og teksten markeret. Igen for at hjælpe den besøgende så meget som muligt.

Formen selv har en spam sikring - en usynlig captcha - der sikrer, at en misbruger ikke bare kan kalde det script, der sender emailene, men data skal indtastes i formen.

De afsendte email, er tekst - ikke HTML. De indeholder de data der er nødvendige, for at stoppe evt. misbrug.

Den email der sendes til den besøgende, har desuden tilføjet en tekst, der i default versionen er en disklaimer i tilfælde af misbrug. Denne tekst kan rettes på site siden på administrationssitet.

Besøgende kan ikke se din email adresse, hverken i formen eller i koden. Der sendes email med PHP, og din egen email adresse, står kun på serveren - den indtastes på site siden på administrationssitet.

Tak siden, viser den besøgende indholdet af den afsendte email.

Selvom kontakt modulet leveres med systemet, er det et modul i sig selv.
Det script, der ellers bruges til at vise siderne, kan ikke vise en form, og scriptet skal vælges i menu definitionen - samme princip, som for alle andre moduler.
En anden god grund til at det er et modul, er at det skal være muligt at ændre udseendet af den form der anvendes.

Den anvendte form til kontaktsiden, er identisk med den der anvendes i gæstebog modulet. Kontakt modulet skal derfor være installeret, for at gæstebog modulet kan installeres.