Gæstebog Modul

Funktion

En gæstebog, er et sted hvor dine besøgende kan skrive, hvad de syntes om dit site - eller i virkeligheden, lige hvad de har lyst til.

Andre besøgende kan også se hvad de har skrevet, og evt. give deres besyv med.

Forskellen på kontakt og gæstebog, er, at gæstebogen gemmer indlæg i en database, og viser dem for andre besøgende - det gør kontakt ikke.

Men både kontakt og gæstebogen, sender dig en email med indholdet, og - hvis den besøgende ikke vælger det fra - også en email til den adresse der angives.

Gæstebogen bruger samme form som kontakt, til indtastning af data. Programmeringsmæssigt er det også samme script der anvendes til formen i de eksisterende modulversioner, og gæstebogen forudsætter derfor at kontakt modulet er installeret - men det behøver ikke at blive brugt til andet end gæstebogen.

Dette site har også en gæstebog, som du er velkommen til at bruge!

Teknik

Alle betragtninger om kontakt modulet gælder også for Gæstebog modulet, dog har gæstebog modulet sin egen disklaimer tekst på administrationssitet, og formen fokuseres ikke automatisk, da det vil betyde at siden scroller ned, straks når den hentes.

Derud over, gemmes dine besøgendes indlæg altså i en database, og vises for andre besøgende.

Det første indlæg i gæstebogen, er altid fra dig selv. Gæstebog modulet har en side på administrationssitet, der kan bruges til at editere den første meddelelse, og slette andre. Du kan ikke rette i andres indlæg - kun slette dem.

Indlæg kan besvares fra administrationssiden. Det vil sende en mail til den emailadresse der blev indtastet ved indlæggets oprettelse, til webmaster adressen for sitet, og du kan også vælge at få det vist, som en del af gæstebogen.