Dit lille hjørne af 'nettet

Hvad skal det hedde?

Mange ISP'er tilbyder i dag plads til deres kunders sider. Ofte med begrænset plads og også med begrænset båndbredde (hvilket svarer til en begrænsning af besøgende).

ISP'ens tilbud er sædvanligvis gratis - til gengæld er det sjældent man har mulighed for selv at vælge et navn til sitet.

Selv hvis din ISP's tilbud er tilstrækkeligt til dit behov, skal du overveje, om det er bedre at sitet har sin egen plads, i stedet for at være et underpunkt i ISP'ens (underdomæne). Dit eget kan hedde f.eks. hans_jensen.dk - hos ISP'en vil det i bedste fald komme til at hedde noget i retning af hjem.get2net.dk/hans_jensen/. Hos din ISP får du formentlig ikke lov til selv at bestemme. Sædvanligvis er det en abonnement-betegnelse der bruges til navnet.

Men du kan købe et domænenavn, så dit site kommer til at hedde præcis det du ønsker - hvis navnet er ledigt. Det lyder måske mærkeligt, men det har betydning for søgemaskinerne. Dit eget domæne har langt større chancer for at blive fundet, end den plads din ISP vil give dig til det.

Domænenavne er også nemmere at huske og skrive i adresselinjen i browseren, end det navn dit site får hos ISP'en.