Teknologi

Og ovenpå alt det her kommer så, at teknologien stadig udvikles. F.eks. mobiltelefoner - som for mennesker som mig er et apparat man kan ringe til børn og familie med og oven i købet sende dem en tekst-besked, hvis de ikke lige kan eller har tid til at tage telefonen og snakke.

Men i virkeligheden er sådan et apparat både telefon, telefax, fotografiapparat, videooptager, radio, TV - og en browser, man kan finde oplysninger på internettet med.

Og her kommer så de gode gamle dage med ind over igen. Dengang lavede man en hjemmeside (som i dag kaldes et site, fordi der meget sjældent er tale om blot en enkelt side). Den kunne så ses i Microsofts Internet Explorer eller Netscape. Hvis man virkelig gjorde sig umage, kunne den ses i begge - eller man kunne lave en udgave til hver. I dag er der mange flere browsere til PC'erne - men i store træk er de heldigvis nogenlunde enige om hvordan tingene skal foregå (MS og IE er dog stadig udtilbens - men det er til at overskue).

Men mobilerne - iPad, Android og hvad de ellers hedder - er ikke enige, og har deres egne krav og betingelser, som på forbløffende områder falder sammen med standarder der gælder for PC'ernes browsere. Dette skyldes, at de små håndholdte apparater ikke har samme hukommelse og regnekraft og heller ikke en harddisk, der kan bruges som RAM i nødsituationer, som den stationære PC.

Man kan altså vælge om man vil designe een side - til PC eller til mobil eller en meget primitiv repræsentation, der kan ses på begge - eller vil have 2 sider; een til hver teknologi.

Effektivt er den moderne teknologi ved at fjerne de sidste 15 års udvikling af website teknologien - i hvert fald når det gælder ensartetheden og fordelene ved at have standarder at holde sig til.