At få og have sit eget site

Du er formentlig på dette site, fordi du overvejer at få et site selv.

Det er een ting at vedtage at man vil have et site på nettet. Men at tage den beslutning er kun første skridt i en lang spadseretur, der involverer en masse arbejde, som reelt aldrig bliver færdigt.

Hjem
Engang

for ikke så længe siden var det muligt for stort set alle at hjemmegøre sin egen hjemmeside. Men de gode gamle dage var ikke så gode som vi husker dem - og når det nu handler om webdesign og websites, er de slet ikke så gamle endda. Udviklingen går hurtigt på nogle områder, selvom den på andre ser ud til at stå stille.

Der er sket rigtigt meget med HTML, som er det sprog webbrowsere forstår, og der er kommet tilføjelser til det, der er langt mindre tilgængelige end sproget selv. Derfor er det ikke længere så enkelt selv at kreere hjemmesider, som det var for ikke så længe siden.

Nu om dage

er det en almindelig udbredt misforståelse, at det er en simpel ting. Man glemmer eller ved ikke, at det der var smart og moderne for 5 år siden, er gammeldags og i store træk ikke brugbart i dag. Og mange glemmer - eller lykkes på anden måde med at se bort fra -, at et website skal vedligeholdes og opdateres, så det afspejler virkeligheden og nutiden, og bliver ved med at være interessant.

For godt nok er HTML og de teknologier der bruges til hjemmesider statiske - men derfor behøver siderne jo ikke at være det. Jeg ser her bort fra video og lyd, som ikke er spor nemme at implementere rigtigt i HTML - uden dermed at antyde at det er uladesiggørligt.

Faktisk er der mange sider, der aldrig får ret mange besøgende, fordi der aldrig sker noget, og siderne ikke bliver opdateret. Der er ikke noget så kedeligt, som et site man har set flere gange før - og så holder man op med at besøge det.

Overvejelserne

man bør gøre sig, før man tager beslutningen om at oprette sit eget site, er mange - og nogle af dem ganske komplicerede.

Undermenuen til dette punkt er faktisk en liste af ting der skal tages stilling til, før man beslutter sig til at få sit eget site på nettet. Og hvert underpunkt indeholder mine overvejelser omkring emnet.